28 NOVEMBRE
1 DESEMBRE
2024

Maria Rodés

30 novembre - 21:00h Espai Texas
Comprar

Maria Rodés

En 2024 es compleixen deu anys de la sortida de Maria Canta Cobla. La idea original de l’artista catalana va ser crear un àlbum de versions de cançons populars inspirades en bandes sonores i el resultat recupera estàndards de la cançó espanyola de la postguerra popularitzats per Lola Flores, Concha Piquer, Marifé de Triana o Imperi Argentina. Així ens trobem amb temes com “El dia que vaig néixer jo”, “Tinc por” o “Mariner de la barca”. Sense prejudicis, Maria Rodés porta aquestes cançons al seu propi terreny en aquest disc referent: Maria Canta Cobla. I per a commemorar el desè aniversari d’aquest projecte, el celebra de la millor manera possible, amb una gira en directe.

Maria Rodés ha construït una impressionant col·lecció d’àlbums. Després d’aquella personal aportació a la tradicional cobla espanyola, va publicar Eclíptica (2018), un àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluis Rodés, i l’aclamat Lilith, que va ocupar el primer lloc en la llista dels millors d’aquest any per a Babelia-El País i va rebre elogis de la premsa especialitzada (Rockdelux, Pelat Sonor, Jenesaipop, La Vanguardia, entre altres). Ha explorat breument el món del country amb L’Estrella de David en Amb tu (Elefant 2022), i en 2023 va publicar Vam ser els dos (Elefant), la seva obra més íntima, on narra el desenllaç d’una relació amorosa fusionant la cançó d’autor, el folklore llatinoamericà i l’expressió sonora. En aquest moment es troba immersa en la composició de la banda sonora per a l’adaptació de la novel·la de Milena Busquets, Tot Passarà, dirigida per Maria Ripoll.

Maria Rodés és una de les veus imprescindibles de l’escena musical, compositora i creadora que sorprèn i emociona amb cada nou projecte.