30 SETEMBRE
1 OCTUBRE
2023

Ana Tijoux

4 octubre - 18:30h Sala Paral·lel 62
Comprar

Ana Tijoux és la rapera xilena que protesta a ritme de hip-hop. Compositora, lletrista, arranjadora i guanyadora d’un Latin Grammy. Iniciada al hip-hop, desborda aquesta i altres fronteres gràcies a la poderosa trajectòria com a solista que va iniciar el 2009 i que l’ha convertit en la figura xilena de més rellevància internacional de la seva generació.

Va néixer a França el 1977 durant l’exili dels seus pares xilens, que fugien de la dictadura militar després del cop d’estat de l’11 de setembre del 1973 en aquell país. Sempre des d’una gran consciència política, Tijoux transforma protestes en potents cançons al so de hip-hop fusionat amb altres ritmes.

Tant en els treballs discogràfics com en les declaracions públiques l’artista s’ha compromès especialment amb la defensa dels drets de les dones i ha denunciat la violència de gènere i la desigualtat. Igual canta a les dones palestines que a les jornaleres de Huelva. Tot això l’ha convertit en un símbol del moviment feminista, capaç de teixir aliances arreu del món.