30 SETEMBRE
1 OCTUBRE
2023

Fajardo + Trilitrate

30 setembre - 22:00h Sala Paral·lel62
Comprar

Experiència 2. Fajardo + Trilitrate

José Antonio Fajardo procedeix de Fuerteventura i resideix a Las Palmas de Gran Canària. Des que el 2009 s’embarqués per primera vegada en una gira per la península, la seva carrera no ha fet més que madurar cap a allò intransferible; projectada al llarg de diversos senzills i splits, un EP i tres àlbums l’últim dels quals, ‘Intuïció’, és del 2021.

Fajardo ha desenvolupat una dicció i un (no) control de la pròpia veu fora de tot abast comparatiu. El majorer ho ha deixat tot al marge i és capaç d’embargar el propi cos, de disposar la paraula al servei d’unes cançons que persegueixen veritat per tot arreu. Des de la visceralitat fins a la delicadesa més jonda, la veu de Fajardo enfunda la seva pròpia estampa compositiva de manera bonica i necessària. Com a via per a la riera, les peces viuen d’altres meitats complementàries.

Aquestes taules apliquen en la mateixa mesura a l’encunyi compositiu, amb un discórrer mètric que resulta tan precís com natural, i unes estructures en què mostra i amaga segons demani el discurs. Tensió i dolçor, suspens i repòs en cançons tan complexes en l’aspecte harmònic com senzilles per a la percepció de l’oient (difícil empresa). Encara que, si bé mesura i austeritat puguin funcionar com a avantsala formal, arribar a trobar el contingut és una altra cosa… Aquí es transllueix tota una pàtina d’emocions. Un arc de Sant Martí que redimeix solemnitat, que es difon des de la sinceritat i que, a poc a poc, va conformant formes estètiques essencials.

Trilitrate es un proyecto audiovisual que integra la diversidad sonora de un trío acústico unido a la videocreación en tiempo real de una artista multimedia. La banda somete cada nota a un riguroso proceso de destilación, disolución y combinación de sus influencias, desdibujando las líneas existentes entre el clásico, la música étnica, la contemporánea, la improvisación libre, el jazz, el hardcore… En este nuevo y apasionante trabajo se sumergen en timbres tan alejados al mundo acústico como la electrónica o el black metal sin abandonar sus herramientas analógicas. Visitan geografías musicales distantes como la africana o la otomana y traspasan la experiencia barroca e impresionista al siglo XXI; intrépidos e inquebrantables a la búsqueda de nuevas sonoridades, alcanzando fronteras jamás atravesadas en este paso de gigante de la agrupación.